Hygienic Design Network
(HDN)

Hygienic Design Network (HDN)

Methodiek voor hygiënisch ontwerp.

Het Hygienic Design Network (HDN) heeft een methodiek ontwikkeld voor hygiënisch ontwerp. Deze methodiek is gebaseerd op de volgende stappen:

 • Identificatie van risico’s
  In deze fase worden de risico’s geïdentificeerd die kunnen leiden tot voedselveiligheidsproblemen. Hierbij wordt gekeken naar factoren zoals de aard van het product, de processtappen en de omgevingsfactoren.
 • Selectie van geschikte materialen en constructie
  Op basis van de geïdentificeerde risico’s worden de geschikte materialen en constructies geselecteerd. Hierbij wordt rekening gehouden met eigenschappen zoals duurzaamheid, hygiëne, reinigbaarheid en corrosiebestendigheid.
 • Ontwerp van de installatie
  In deze fase wordt de installatie ontworpen met aandacht voor de hygiënische aspecten. We kijken naar factoren zoals de lay-out, het gebruik van luchtbehandelingssystemen en de plaatsing van de apparatuur.
 • Validatie van het ontwerp
  Het ontwerp wordt gevalideerd door middel van tests en metingen. Belangrijke aspecten zijn factoren, zoals de hygiënische status van het product, de efficiëntie van de reiniging en de lucht- en waterkwaliteit.
 • Implementatie en onderhoud
  Na de validatie wordt het ontwerp geïmplementeerd en onderhouden. We houden hierbij onder andere rekening met de opleiding van medewerkers, het gebruik van de juiste reinigings- en desinfectiemiddelen en het uitvoeren van regelmatig onderhoud.

Meer weten?

Neem dan gerust
contact met ons op.