P&ID Walkdown

P&ID
Walkdown

De stappen in een P&ID Walkdown

Het in kaart brengen van de installatie vindt plaats tijdens de review en wordt gedaan met een P&ID Walkdown. Dit is een proces waarbij een team van technische experts en operators de werkelijke procesinstallatie bezoekt. Tijdens dit bezoek wordt de informatie op een P&ID vergeleken met de werkelijke apparatuur, leidingen, instrumentatie en kleppen die in het veld aanwezig zijn. Het doel van de P&ID Walkdown is om eventuele discrepanties of inconsistenties tussen de tekening en de werkelijke installatie te identificeren en te corrigeren.

Tijdens de P&ID Walkdown doorlopen we een aantal stappen:

 • Verzamelen van informatie
  Het team verzamelt alle relevante informatie over het proces. Inclusief de P&ID, de werkinstructies en de specificaties van de apparatuur.
 • Bezoek aan de installatie
  Het team bezoekt de procesinstallatie om de werkelijke apparatuur, leidingen, instrumentatie en kleppen te bekijken en te vergelijken met de P&ID.
 • Verificatie van apparatuur
  Het team controleert of de apparatuur op de P&ID overeenkomt met de werkelijke apparatuur in het veld. Zo worden afmetingen, materialen en specificaties gecontroleerd op correctheid en eventuele verschillen.
 • Verificatie van leidingen
  Het team controleert of de leidingen op de P&ID overeenkomen met de werkelijke leidingen in het veld. Ze controleren of de grootte, de materialen en de routing van de leidingen correct zijn en of er eventuele verschillen zijn.
 • Verificatie van instrumentatie en kleppen
  Het team controleert of de instrumentatie en kleppen op de P&ID overeenkomen met de werkelijke instrumentatie en kleppen in het veld. Ze controleren of de specificaties, de posities en de functies correct zijn en of er eventuele verschillen zijn.
 • Corrigeren van discrepanties
  Als er discrepanties of inconsistenties worden gevonden, corrigeert het team deze door wijzigingen aan te brengen op de P&ID. Of door de werkelijke apparatuur, leidingen, instrumentatie of kleppen aan te passen.

Een P&ID Walkdown is een belangrijk onderdeel van de inbedrijfstelling en het onderhoud van procesinstallaties en kan ervoor zorgen dat de installatie veilig en efficiƫnt werkt.

Meer weten?

Neem dan gerust
contact met ons op.