Waarom

Momenteel worden nieuwe fabrieken en processen altijd digitaal in 3D ontworpen. Het maken van koppelingen tussen bestaand en nieuw is hierin cruciaal. Met 3D scanning digitaliseren we bestaande locaties met grote precisie. Processen worden hierdoor efficiënter ingericht en het levert veel tijdwinst op.

De aanpak van Jaspers Engineering

Bij Jaspers Engineering hebben we voor iedere dienst een vaste aanpak. Ook voor 3D scanning. Onze engineers maken gebruik van de nieuwste FARO laserscanner. De vorm van een object wordt vertaald naar digitale informatie. Dit doen we met behulp van een laser, waarmee de afstand tussen de 3D scanner en het object wordt gemeten. Dit geldt niet alleen voor kleine voorwerpen, maar ook voor zeer grote objecten. Denk aan voertuigen en zelfs complete gebouwen. De uitkomst van dit proces is een 3D puntenwolk.

Wanneer de digitale informatie accuraat is, dupliceren we het fysieke object. De puntenwolk zetten we vervolgens om naar een digitale 3D CAD-tekening. De 3D scanner is tot op 1 mm nauwkeurig en kent geen meetfouten. Bovendien gaat de tijd tot inmeten sneller dan alternatieve methodes. Het digitale object exporteren we naar een bestandsformaat dat geschikt is voor een 3D computerprogramma.

3D scanning kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Denk aan het digitaliseren van leidingsystemen en staalconstructies (Reverse Engineering), het vooraf berekenen van standaard industriecomponenten op basis van bewerkbare catalogi (Process Industry) en het controleren van constructies voordat het wordt geplaatst (Virtualisatie Engineering).

Meer weten?

Neem dan gerust
contact met ons op.

Meer diensten

  • Piping Engineering

    Leidingsystemen ontwerpen, analyseren en inrichten. Altijd volgens de meest recente codes, normen en ‘best practices’. Zo werkt het leidingsysteem betrouwbaar en veilig in alle omstandigheden.

  • Skid Design

    Bij Jaspers Engineering maken wij Skid Designs op maat. Hierdoor worden complete installaties snel en efficiënt geïnstalleerd. Het resultaat? Een soepel en continu productieproces.