Waarom

Een Skid is een installatie dat specifiek is ontworpen voor de procesindustrie. De complete installatie is op een stevig frame gemonteerd. Dit heeft een aantal voordelen. Zo verloopt de installatie sneller dan de assemblage van alle losse componenten op locatie, waardoor de productie op een hoog niveau blijft.

De aanpak van Jaspers Engineering

Bij Jaspers Engineering hebben we voor iedere dienst een vaste aanpak. Ook voor het ontwikkelen van een Skid Design. Dit proces begint met het in kaart brengen van de hulpvraag. Welke resultaten wil de opdrachtgever behalen, bij welke uitkomsten is er tevredenheid en wat zijn de User Requirement Specifications? De reinigingseisen en Hygiëne Risico Analyse spelen hierin een belangrijke rol. De opdrachtgever bepaalt van welk materiaal het design moet zijn. Wij hebben een adviserende rol. De componentkeuze ligt in dit proces al vast.

Jaspers Engineering ontwikkelt het processysteem in het 3D-pakket (d.m.v., Inventor). Hierdoor kunnen afsluiters en instrumenten op de meest gunstige plekken worden geïnstalleerd. Dit op basis van de Arbo, hygiënevereisten en het productieproces. Vervolgens bepalen we in samenwerking met de opdrachtgever of de uitkomst naar wens is. Dit kan eventueel met de beschikbare BIM-tools (d.m.v., Navisworks).

Bij een wederzijdse tevredenheid worden diverse documenten opgeleverd. Voorbeelden zijn:

 • Werktekeningen en stuklijsten;
 • CE-documentatie;
 • Tekeningen van het Skid Design. Dit is inclusief de maatvoering (d.w.z., isometrische-, 3D- en doorsneetekeningen);
 • Materiaalcertificaten (3.1 cert.) en documenten van toegepaste bouwdelen;
 • Een rapportage van de ontwerpbeproefing.

Meer weten?

Neem dan gerust
contact met ons op.

Meer diensten

 • Process Engineering

  Productieprocessen ontwerpen, verbeteren en analyseren. Altijd in samenwerking met uw procestechnologen. Met Process Engineering wordt uw productielijn nog efficiënter.

 • Piping Systems Walkdowns

  Het analyseren, lokaliseren en registreren van een installatie en bijbehorende componenten. Dit kan met reverse engineering en 3D-scanning. Jaspers Engineering biedt geavanceerde engineeringsoplossingen met Piping Systems Walkdowns.