Waarom

Bij Jaspers Engineering zijn wij expert in Piping Engineering. Volgens recente richtlijnen specificeren, ontwerpen, fabriceren, plaatsen, inspecteren, testen, bedienen en onderhouden wij elk leidingsysteem. Onze ingenieurs waarborgen een veilige, efficiënte en betrouwbare overdracht van vloeistoffen, gassen en materialen. Ook de druk- en temperatuurwaarden worden zorgvuldig meegenomen. Zo werkt uw leidingsysteem betrouwbaar en veilig in alle omstandigheden.

De aanpak van Jaspers Engineering

Bij Jaspers Engineering hebben we voor iedere dienst een vaste aanpak. Ook voor Piping Engineering. Eerst wordt de hulpvraag van de opdrachtgever in kaart gebracht. Vervolgens stellen we vast wat de resultaatverwachtingen zijn, wanneer de opdrachtgever tevreden is en wat de User Requirement Specifications zijn. Ook worden de reinigingseisen bepaald en de Hygiëne Risico Analyse uitgevoerd.

De opdrachtgever geeft de specificatie- en procesgegevens aan. Wij adviseren of dit een goede keuze is of dat een ander materiaal beter is. De componentkeuze ligt in deze fase vast. Vervolgens worden de leidingroutes vastgesteld in het 3D-pakket (d.m.v., Plan 3D). Dit is essentieel voor het plaatsen van afsluiters en instrumenten op de meest gunstige plekken. Rekening houdend met de Arbo, hygiënevereisten en het productieproces.

In samenwerking met ons geeft de opdrachtgever aan of de uitkomsten naar wens zijn. Eventueel met de beschikbare BIM-tools (bijv. Navisworks). Tot slot, leveren we diverse documenten op. Voorbeelden zijn:

  • Isometrische tekeningen;
  • Een leidingplan;
  • Eventueel een Material for Takeoff (MTO).

Deze documenten worden gebruikt voor prijsaanvragen en het documenteren van het leidingwerk. Inclusief de lassen, flensen en instrumentatie.

Meer weten?

Neem dan gerust
contact met ons op.

Meer diensten

  • Skid Design

    Bij Jaspers Engineering maken wij Skid Designs op maat. Hierdoor worden complete installaties snel en efficiënt geïnstalleerd. Het resultaat? Een soepel en continu productieproces.

  • Mechanical Engineering

    Uitgebreide dienstverlening op het gebied van ontwerp, analyse en optimalisatie van mechanische systemen en componenten. Of het nu gaat om supports van leidingsystemen, een bordes of trap. Voor onze ingenieurs is geen enkele uitdaging in Mechanical Engineering te groot.