Waarom

Informatie en ruimtelijke positionering kent een groeiend belang in de steeds complexer wordende wereld. Onze ingenieurs zetten zich in voor het verzamelen en verwerken van een grote hoeveelheid informatie. Dit met behulp van geavanceerde tekeningen en simulatieprogramma’s. Dit maakt doordachte besluitvorming bij onze opdrachtgevers mogelijk. Zowel op persoonlijk als zakelijk gebied.

De aanpak van Jaspers Engineering

Bij Jaspers Engineering hebben we voor iedere dienst een vaste aanpak. Ook voor Surveying & Simulation. Het begint allemaal met het in kaart brengen van de hulpvraag. Wat moet de scan in kaart brengen, op welk niveau moet dit gebeuren en wat is de gewenste kwaliteit?

Aan de hand van deze afspraken scannen we op locatie de omgeving met een 3D-scanner. Vervolgens maken we renders: het digitaliseren van de omgeving in een puntenwolk. Zodat er een overzichtelijk geheel ontstaat. Daarna zorgen we ervoor dat de puntenwolk gebruikt kan worden in andere programma’s. Vanuit de puntenwolk kan een ingenieursbureau de omgeving analyseren. Welke machines kunnen vervangen worden? En wat zijn de diameters van de aanwezige leidingen? Ook kunnen deze renders toegepast worden in bijvoorbeeld Augmented Reality en Virtual Reality.

Meer weten?

Neem dan gerust
contact met ons op.

Meer diensten

  • P&ID Review & Adaptation

    Piping and Instrumentation Diagrams (P&IDs) intelligent opzetten door het toepassen van nieuwe engineeringtechnieken. Met de juiste kennis en ruime ervaring ontzorgen ingenieurs van Jasper Engineering de opdrachtgever hier volledig in. Ook onderhouden, modificeren en optimaliseren wij uw P&IDs.

  • Piping Engineering

    Leidingsystemen ontwerpen, analyseren en inrichten. Altijd volgens de meest recente codes, normen en ‘best practices’. Zo werkt het leidingsysteem betrouwbaar en veilig in alle omstandigheden.