Waarom

Daag de ingenieurs van Jaspers Engineering uit op het gebied van procesoptimalisatie en ontwerp van uw productieprocessen. Wij zijn expert in het ontwerpen van nieuwe processen. Maar ook in het verbeteren en analyseren van de al bestaande. Dit als schakel tussen ontwerp en uitvoering. Altijd met een efficiënte productie als doel.

De aanpak van Jaspers Engineering

Bij Jaspers Engineering hebben we voor iedere dienst een vaste aanpak. Ook voor Process Engineering. Dit proces begint met het in kaart brengen van de hulpvraag. Wat zijn de resultaatverwachtingen, wanneer is de opdrachtgever tevreden en wat zijn de User Requirement Specifications? De reinigingseisen en Hygiëne Risico Analyse spelen hierin een belangrijke rol. Vervolgens stellen we een blokschema (PFD) op met de eerste specificaties. Ook worden de materialen en componenten bepaald.

Als het blokschema helemaal klopt, zetten we deze om naar een Piping and Instrumentation Diagram. Hierin diepen we componentkeuzes uit. Denk bijvoorbeeld aan het type component, de uitvoermogelijkheden en de diverse hygiënische opties. Ditzelfde geldt voor de materiaalkeuze. Zo kijken we naar het soort, de norm, de matrix, de uitvoer en afwerking van het matriaal. Tot slot, voeren we een Hazard and Operability Study (HazOp-studie), Hygiënische Risico Analyse (HRA) en Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) uit.

Vanuit dit proces leveren we een aantal zaken aan de opdrachtgever. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Een Piping and Instrumentation Diagram;
 • Een uitleg en interpretatie van omstandigheden;
 • Een componentenlijst;
 • Hygiëne Risico Analyse;
 • En de noodzakelijke Reiniging en Desinfectie eisen.

 

Meer weten?

Neem dan gerust
contact met ons op.

Meer diensten

 • Piping Engineering

  Leidingsystemen ontwerpen, analyseren en inrichten. Altijd volgens de meest recente codes, normen en ‘best practices’. Zo werkt het leidingsysteem betrouwbaar en veilig in alle omstandigheden.

 • Skid Design

  Bij Jaspers Engineering maken wij Skid Designs op maat. Hierdoor worden complete installaties snel en efficiënt geïnstalleerd. Het resultaat? Een soepel en continu productieproces.