Het vraagstuk

Soms komt het voor dat de informatie op technische tekeningen niet helemaal juist of volledig is. Dit kan problemen veroorzaken in het productieproces. Denk aan hygiëne- en veiligheidsrisico’s op de werkvloer. Het is daarom belangrijk dat eventuele discrepanties of inconsistenties tussen de tekening en werkelijke situatie worden weggenomen. Iets dat wij in samenwerking met opdrachtgevers kunnen realiseren.

De oplossing

Met een P&ID Review & Walkdown zorgen wij ervoor dat de technische tekening overeenkomt met de werkelijke situatie. Dit proces bestaat uit verschillende stappen. Het begint met een P&ID Review. Hier evalueren en beoordelen we de juistheid en volledigheid van de technische tekening van een procesinstallatie.

Vervolgens voeren we de P&ID Walkdown uit. Een team van technische experts en operators bezoekt de procesinstallatie om de P&ID te vergelijken met de werkelijke situatie. Zij identificeren en corrigeren eventuele discrepanties of inconsistenties. Vervolgens wordt de huidige situatie in een Hazard and Operability study (HazOp-studie) verwerkt.

Dit is een systematishe en gestructureerde methode voor het identificeren van potentiële gevaren en risico’s in een procesinstallatie. Het doel is een verbetering van de veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie. Hygiëne speelt hierin ook een belangrijke rol.

Met Hygiënische Risico Analyse (HRA) en Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) identificeren en losse we risico’s op dit gebied op. Het identificeren, beoordelen en beheren van de voedselveiligheid in een voedselproductieomgeving wordt gedaan met een HRA. Met een HACCP-studie voorkomen, elimineren of beheersen we mogelijke gevaren voor de voedselveiligheid.

Het resultaat

Door het toepassen van de verschillende stappen in het P&ID Review and Walkdown proces, ontstaat een veilig en efficiënt productiesysteem. Iets dat in het ontwerpproces, maar ook binnen productieprocessen van essentieel belang is. Discrepanties of inconsistenties tussen de tekeningen en de werkelijke situaties worden voorkomen. Dit zorgt er ook voor dat risico’s met betrekking tot de voedselveiligheid worden geëlimineerd. Iets dat voor opdrachtgevers en consumenten een noodzakelijk gegeven is.

Meer weten?

Neem dan gerust
contact met ons op.

Meer projecten

 • Skid Design - Consultancy & Advies - Jaspers Engineering

  Consultancy & Advies

  De ingenieurs van Jaspers Engineering zijn inzetbaar voor Consultancy & Advies met betrekking tot verschillende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden aan een sproeidroger met een geïntegreerde lopende band (bijv. Niro Filtermat). Hoe wij dit aanpakken? We vertellen u er graag meer over.

 • P&ID Review & Walkdown - Jaspers Engineering

  P&ID Review & Walkdown

  De ingenieurs van Jaspers Engineering reviewen, updaten en controleren Piping and Instrumentation Diagrams (P&IDs). Hoe wij dit aanpakken? We vertellen u er graag meer over.

 • Hygienic Plant Design - Jaspers Engineering

  Hygienic Plant Design

  Een Hygienic Plant Design om de veiligheid en kwaliteit van productieprocessen te waarborgen, is van essentieel belang binnen de voedselproductie. Hoe wij dit aanpakken? We vertellen u er graag meer over.